Hastanemiz Sıfır Atık Belgesi Aldı
06 Ocak 2021

sıfıratık.jpeg

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma hastanesi 12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren sıfır atık yönetmeliğince “sıfır Atık Yönetim sistemini kurarak sıfır atık belgesini almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bakanlık ta vizyon projeleri arasında yer alan ’’Sıfır Atık Projesi’’ kapsamında 2019 yılının Ekim ayının başından itibaren çalışmalara başlayan Erzincan Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma hastanesine “Sıfır Atık (Temel Seviye) Belgesi İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylanarak teslim edildi.
Bu çalışma kapsamında hizmet alımı ile çevre danışmanlık hizmet alımı yapıldı. Hastane bünyesinde danışman bulundurarak tüm personele eğitimler verildi. Proje ile ilgili’’ Sıfır Atık Yönetim Sorumluları’’ belirlendi ve gerekli broşürler hazırlanarak dağıtıldı. Uygun alanlara atığın çeşidine göre uygun atık kovaları yerleştirildi.
Yine tüm servislerde toplanan atıklar ayrı ayrı miktar ve nevilerine göre birim bazlı olarak depolanarak atık takipleri yapıldı. Bu yapılan bütün çalışmalar neticesinde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce inceleme ve tetkikler sonucunda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma hastanesi bu belgeyi almaya hak kazandı.